Oamenii din CINETic

Echipa de implementare a proiectului CINETic 2014-2016

Nicolae Mandea – Fondator

Nicolae Mandea, conf.univ.dr., este rectorul UNATC „I.L.Caragiale” București. Iniţiator, coordonator, consultant şi membru al unor proiecte educaţionale, artistice și de cercetare științifică. Activităţi de coordonare și consultanţă pentru elaborare şi evaluare de proiecte în cadrul UNATC, MEC, AFCN, jurii. Autor al volumului Teatralitatea – un concept contemporan, UNATC Press.

Coordonare

alexb

Alexandru Berceanu – Director

este regizor independent. A montat peste 15 spectacole în teatre independente și de stat multe distinse cu premii naționale și internaționale.
Pornind de la interesul pentru dramaturgia nouă și extinderea ariilor de expresie perforamtivă, Alexandru Berceanu a colaborat la proiecte interdisciplinare în domeniul vizual precum Instalatia subversivă și sumbmersivă 1958-1958 sau romanul grafic Mickey pe Dunăre publicat de editura Jumătatea Plină. Alexandru Berceanu este membru fondator al dramAcum, proiect cultural pentru dezvoltarea dramaturgiei noi.
În prezent este doctorand al UBB, Facultatea de Teatru având ca subiect de doctorat „Violenţa în artele Performative, de la Putere Hipnotică la responsabilitate socială, conducător de doctorat, Profesor Doctor Miruna Runcan.
Ultimul său spectacol inter@FAȚA produs cu o finanțare AFCN, a concretizat intersul pentru domeniul neuro-cognitiv și intersecția sa cu artele performative, în cadrul spectacolului generându-se muzică în timp real porninid de la undele cerebrale monitorizate EEG. Muzica generată evidenția reacția emoțională a spectatorului monitorizat EEG în timpul spectacolului.
Alexandru Berceanu are o bogată experință didiactică fiind de peste zece ani cadru didactic în cadrul UNATC IL CARAGIALE, departamentul de regie unde colaborează și în prezent. De-a lungul timpului s-a implicat în proiecte de artă socială precum atelierele de creație “Scoala în stradă” sau “Rahova-Delivery”.

Ioana Mischie – Coordonator proiecte

Ioana Mischie is a Romanian cinematic storyteller, whose portfolio alternates filmmaking, creative writing and transmedia storytelling. Awarded for creative writing, film and interactive works. Graduated in AV Communication and the Screenwriting MA program of UNATC, where she is currently enrolled in her PhD studies on transmedia storytelling. Her cinematic projects were selected to international programs such as the Berlinale Talents Script Station, Sundance Workshop in Italy, Locarno Academy Meetings, Midpoint Central European Script Center, Cannes International Screenwriters Pavilion, The Steamer Salon, Cross Video Days.
Her two recent documentary series commissioned by Channel 4 have had a record of number of views on the 4oD platform in the UK.  Currently collaborating with the Oscars-awarded production company Legende Films for “237 years” (the short movie) and for the development of the homonymous feature-length script project.
Envisioning the world as a neo-creative playground, her stories tend to have humorous accents, striving to explore the bitter-sweet-ness of social themes, cultural identity and self-discovery in an eclectic world.
Initiated and coordinated numerous educational programs that constantly encourage young Romanian filmmakers to develop their cinematic worlds: miniMIDPOINT, National Screenwriting Alumni Pitch, Cine-ritm. Co-founder of Storyscapes and most recently, enthusiast programs coordinator of CINETic.

Dumitru Tănase – administrator

(05.feb.1991 – 26 ani), absolvent al U.P.B. București – Facultatea de Energetică – Management Energetic, a ajuns să coordoneze activitatea administrativă din centrul CINETic datorită seriozității și perseverenței. Angajat înca din perioada de implementare a proiectului, a ajutat la finalizarea acestuia realizând atribuții de management.
În prezent, în cadrul CINETic îsi desfășoară activitatea de administrator asigurând legătura între centru și UNATC pentru buna funcționare a acestuia. Se ocupă de operarea CNC Router, Imprimanta 3D și asigură suportul tehnic pentru celelalte echipamente din dotare; ofera sprijin studenților din UNATC în vederea realizării proiectelor de clasa, an, licență și dizertație; dar și partenerilor externi.
Administratorul CINETic este antrenat și în proiectul „Dezvoltarea unei metodologii de terapie prin teatru cu efect la nivel neurochimic și neurocognitiv – MET”, desfășurânduși activitatea de tehnician audio-video.

Alexis Muscă – secretariat

Pe lângă domeniul artistic și cultural, Alexis este pasionată și de Comunicare, Marketing, Advertising și Psihologie, fiind absolventă a facultății de Comunicare și Relații Publice, dar și a facultății de Psihologie, în perioada 2014-2016 a urmat cursurile Masterului de Management și Marketing Cultural din cadrul UNATC.
Printre evenimentele din domeniul cultural în care a fost implicată se regăsesc: Uși Deschise UNATC, Gala Absolvenților UNATC, Lansarea barometrului de consum cultural – INCFC, Conferința Națională a Managerilor Culturali – INCFC, Festivalul George Enescu (voluntar).
În calitate de membru activ al International Advertising Association – Young Professionals, a coordonat mai multe proiecte destinate industriei marcomm.

Darie Calnegru – tehnician rețea

I joined CINETic as network technician, because it implies a lot of micromanagement and a constant search for better optimization. I really like doing this and it provides me with an opportunity to learn a bit from each department.
In my spare time, I am at the other end of the „cinema chain”. I collaborate with film festivals such as Animest, Next, One World Romania, TIFF, Pelicam. I specialised in DCP management and digital file encoding, but I also work in departments such as print traffic, live subtitles or technical.
One of the greatest things at CINETic is watching the production process of the animated shorts. The same animations that I receive at film festivals to screen them.

Laborator Tehnici Digitale Creative în Cinematografie

Ștefan Pârlog – Asistent cercetare

Editor de film, publicitate, TV și orice fel de imagini. Doctorand în apocalipsă. Asistentul profesorului de la anul II Multimedia. Eram leneș și dezorganizat, cum sunt activ și meticulos. Cât pot de mult. Îmi place muzica. Cânt la pian, chitară și orice fel de instrument de percuție. Îmi plac călătoriile, dar cui nu-i plac. Mi-ar plăcea să traiesc într-o lume în care oamenii să fie mai sinceri. Cu ei înșiși.

Maria Murgu-Asistent cercetare

Sunt Maria Murgu  pictez de când mă știu și în consecință am  terminat UNA. Am făcut un master la CAV în cadrul UNATC după câteva veri petrecute pe platourile de fimare ca  asistent scenograf.
În 2004 m-am angajat la telecinema în funcția de colorist.
Am avut șansa unei  perioade foarte interesante  pentru că am putut să lucrez la câteva proiecte care au contat atât cinematografic  ( 4săptămani, 3luni și 2zile etc) cât și din punct de vedere al înoirilor tehnologice care practic au pătruns în această perioadă în Romania și au actualizat piața românească de cinema și publicitate. Am trecut de la colorizarea care însemna în 2004 transferul din peliculă în digital cu toată pictura de rigoare, la transferul din peliculă/digital în  format dedicat sălii de  cinema- peliculă sau DCP – cu mai multă și mai responsabilă pictură.
În 2012 am inceput doctoratul cumva pentru a împărtăși acestă experiență legată de cinematografie dar și de pictură. Îmi doresc să integrez ce am trăit eu în jurul imaginii.
Între timp aria mea de preocupări s-a lărgit mult pentru că imaginea și dealtfel toată partea asta creativă este o sursă majoră de autoconectare pentru mine. Am urmat un program de formare de terapie prin artă în cadrul Asociatiei Romane de Terapii Expresive (ARTE) & Wiener Schule for Kunsttherapie (WSK) Austria) și am început să lucrez ca art terapeut.
Laboratoarele de colorizare sunt un spațiu în care pot împărtăși din cunosțintele și experienta mea legată de imagine atât ca pictor cât și ca om de postproducție.
Pentru mine este important faptul ca Cinetic are o structură dinamică și interdisciplinară în care găsesc atât spațiul unde să dau mai departe altora ce am adunat eu cât și sa găsesc noul- să descopăr, să explorez latura creativă. Cred că experiențele de învătare  sunt mai degrabă experiențe de cercetare și că acestea oferă șansa de-a descoperii   nenumărabile resurse.

Mircea Crivoi-Colorist

Laborator Interacțiune Digitală Sunet Lumină

Grigore Burloiu – Asistent de Cercetare

Grigore Burloiu și-a susținut recent teza de doctorat “Dynamic Music Representations for Real-time Performance” la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației a UPB. În cadrul Cinetic este cercetător în laboratorul de Interacțiune Digitală Sunet-Lumină și lucrează cu sunet/muzică și interactivitate.

Ștefan Damian

Stefan Damian is a sound designer, composer and audio programmer based in Bucharest. He has been involved in a vast range of projects including film sound, music production, music for motion picture, electroacoustic composition, multichannel diffusion, interactive sound installations, development of synthesis engines and DSP tools.
After graduating Film School at UNATC, where he received a BA in Film Sound and Montage, he pursued a Masters degree at the state of the art Sonic Arts Research Centre (SARC) at Queen’s University Belfast, where he was awarded an MA in Sonic Arts. At the moment he is doing a PhD at UNATC researching new ways of interacting with sound in electroacoustic music.
His main area of interests includes (but is not limited to): new media, electroacoustic and acousmatic music, psychoacoustics, sound synthesis, spatial sound and interactivity.

Mihai Gheorghiu – Inginer de sunet

My name is Mihai Gheorghiu and I have been working for over 30 years in audio and more than 20 years in game audio domain.
I did the complete sound design and music mix and master for more than 20 big game titles including: Silent Hunter 3, 4 and 5, Blazing Angels 1 and 2, HAWX 1 and 2, Chess Master, Just Dance 4, Knights Arena. Also I have been working on important audio parts for Assassin’s Creed Rogue and Assassin’s Creed Syndicate games. I have mixed and mastered game music tracks by composer Jason Graves for Silent Hunter 5 and by composer Tom Salta for HAWX games.
I have  strong musical knowledge, I play keyboards, guitars, bass guitar and occasionally percussion. I posses also strong skills in field recording techniques.
Examples of my work: Sport Sedan ConceptThe Power of Ten MonthsMaking of Ten MonthsSilent Hunter 3Silent Hunter 4Silent Hunter 5Blazing Angels 1Blazing Angels 2H.A.W.X.1H.A.W.X. 2Knights Arena

Laborator Animație

Matei Branea – Coordonator Laborator Animație Digitală

Matei Branea, creatorul personajului OMULAN, este un filantrop vizual care se luptă cu esențialul. Profesor de animație la UNATC, dezvăluie viața de zi cu zi în mod zeflemist, adaptându-și stilul la mai multe medii artistice.
Matei Branea, the creator of OMULAN, is a visual philantropist who grapples with the essential. Being an animation teacher at UNATC, he reveals everyday life in a satirical way, by adapting his style to various artistic mediums.

Laborator Decor Virtual și Realitate Augmentată

Iuliana Gherghescu – Cercetător

Iulia Gherghescu, dintr-o simplă pasiune pentru desen și pictură a intrat în universul scenografiei, descoperind o lume intensă și captivantă. CINETic este o imensă provocare, reală și înfricoșătoare, acceptată din dorința de a învăța ceva nou. În cei 10 ani de scenografie a trecut printr-un masterat la Tulane University in Production design, un doctorat în cadrul UNATC și 3 participări la Prague Quadrennial of Performance Design and Space.
Iulia Gherghescu, through her passion for rendering and painting discovered the absorbing and intense world of design. For her, CINETic is a frightening challenge and an opportunity to learn new things from modern perspectives. During her 10 years as a designer, she received a Master degree from Tulane University, a Ph.D. from UNATC and was selected for 3 editions of Prague Quadrennial of Performance Design and Space.

Marius Cătălin Hodea – Research assistant / 3D Technician

I started from environmental, space and industrial design and went into a direction where experiencing space in real or virtual life combined with technology makes it a unique and new experience. My main focus is on new media installation design that can be perceived for many uses from art to film. The key element that I use is virtual reality medium because of its innovation in perceiving the media and space and also the excitement that it creates.
My academic background is: in the present I am a Ph.D. student at National University Of Arts, Bucharest, studying spatial relations with the object between real and virtual environments. M.A. in Interior and Spatial Design.

Laborator Interacțiune Digitală

Vlad Constantin – Asistent Cercetare

Geo Niță – Operator

Absolvent al Facultății de Film, din cadrul UNATC, membru al Asociației Artiștilor Fotografi. Militează pentru formarea prin educația de specialitate a unei percepții corecte a artei audio-vizuale. Partizanul și promotorul ideilor ce-i animă pe cinefili cât și audiofili deopotrivă și a conceptului de homecinema.

Ionuț Dumitrașcu – Light Designer

Bogdan Ceangu – Tehnician motion control, motion capture

https://vimeo.com/bogdanceangu

Regizor cu experiență în TV, premiat în film, în prezent producător, specialist motion control și motion capture. Lucrează în producții media de nouă ani. Experimentat în cinematografie, editare video non-liniară, motion graphics, compositing și colorizare, videoclipuri, advertising, moco și mocap. Concentrat pe cinematografie și web-media, absolvent al Universității Media în 2010, clasa de regie film și TV.
Experienced director, currently producer, motion control and motion capture specialist, with an award winning history. Working in the media production industry for the past nine years . Skilled in cinematography, non-linear editing, motion graphics, compositing, grading, music videos, advertising, and moco/mocap. Director focused in Film and Web-media from Universitatea Media, the film/tv directing class of 2010.

Laborator de Dezvoltare Cognitivă și Psihologie Aplicată prin Experiențe Imersive

Alexandra Huh – Psiholog drd. / Asistent de cercetare

Alexandra este pasionată de oameni, psihologie, neuroștiințe și film.
În momentul de față ea urmează studiile doctorale, în cadrul Universității Babeș-Bolyai, Laboratorul de Neuroștiințe Cognitive.
Principalele arii de interes sunt studiul emoției, al cogniției și a interacțiunii dintre cele două, utilizând metode electrofiziologice (EEG/ERP) și comportamentale. Ea s-a alăturat echipei CINETic, din dorința de a înțelege mai bine modul în care diversele elemente din teatru și film dau naștere anumitor emoții și cum acestea influențează activitatea neurofiziologic.
Alexandra is passionate about people, psychology, neuroscience and movies. At the moment she is a PhD. student at Babeș-Bolyai University, Cognitive Neuroscience Laboratory.
Her main research interest is the study of emotion, cognition and the interaction between them, using electrophysiological (EEG / ERP) and behavioral measurements. Because of her desire to better understand how different theater and film elements give rise to certain emotions and how they influence our neurophysiological activity, she decided to collaborate with CINETic.

Dumitru Damian Laurențiu – Responsabil stiintific

Cămărășan Mariana – Responsabil Stiintific 2

Ioana Călin – Responsabil proiect comunicare

A absolvit Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Facultatea de Administratie Publica, in anul 2009 si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L.Caragiale”, sectia actorie, in anul 2014. A lucrat pe mai multe proiecte cu finantare europeana, dar si proiecte culturale. In prezent o puteti vedea jucand la Teatrul Elisabeta din Bucuresti, in spectacolele „Visul unei nopti de iarna”, „Steaua fara nume” si „Fratii Karamazov”.
De-a lungul timpului a facut parte din echipa de implementare a unor proiecte de cercetare bilaterale cu finantare europeana din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare, precum si din echipa de comunicare a Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii.