Misiunea Laboratorului de Animatie este de a genera tehnici inovatoare in domeniul animatiei utilizand combinarea tehnicilor traditionale de animatie analoga cu tehnicile computerizate. Experimente si cercetari cu un grad mare de inovatie vor fi facilitate de dotarile de motion capture si realitate imersiva ale Laboratorului de Interactiune Digitala si de calculatoarele echipate pentru generare de animatie computerizata de la stadiul de proiect si concept, la generare si  procesare de animatie cu sisteme proprii tehnicii de filmare pentru animatie, de la camere specifice la sistem de motion control si stop frame Animoko. UNATC dispune de un masterat Film de animatie si are in strategia de dezvoltare acreditarea unui program de licenta animatie, fiind singura in Romania in acest domeniu.
Pentru dotarea laboratorului de animatie digitala  se vor achizitiona un echipament state of the art si o linia tehnologica proprie pentru generarea de animatie 3D și în regim stop motion.

Laboratorul va vea o suprafața totală de 200 mp împărțiții în spații de lucru și spații de vizionare.

Dintre dotările laboratrului va face parte o instalatia motion control dedicata animatiei în regim full fram stop, pentru camera de mici dimeniuni.

Teme de cercetare vor putea fi dezvoltate si cu Laboratorul de dezvoltare cognitiva si psihologie aplicata, mai ales in directia dezvoltarii noilor medii de invatare. Computerele laboratorului vor fi echipate cu soft-uri speciale pentru desen, proiectare 2D si 3D, montaj digital. In cadrul laboratorului de animatie digitala se va genera computerizat animatie, fie utilizand corpuri virtuale create prin sistem motion capture, fie prin generarea de grafica computerizata.
Se vor utiliza alaturi de tehnicile digitale, tehnici compozite, traditionale, precum animatia traditionala de obiecte (tip papusa manuita) sau animatia grafica traditionala rezultand astfel tehnologii mixte.
Directiile principale de cercetare ale laboratorului vor fi:
– tehnici de generare de animatie virtuala prin utilizarea motion capture
– generarea de animatie robotica prin controlul computerului
– animarea de obiecte virtuale si generarea de animatie computerizata
– tehnici de creatie de grafica computerizata in diverse medii