Laboratorul va ocupa 250 mp la etajul 2 al cladirii
In dotarile laboratorului vor intra doua echipamente state of the art:
– un sistem de înregistrare a miscarilor ochilor mobil, tip ochelar
– un sistem de monitorizare wireless a datelor biometrice de tip ECG, EMG, EEG, EGG, EOG, NICO,PPG, RSP, SKT cu sistemul de achiztie de date si operare, seturi de senzori si statie de lucru destinata special spatiilor virtuale .
Alături de aceste sistem se vor achizitiona seznori si componente pentru diferite tipuri de semnal biometric.
Laboratorul de Dezvoltare Cognitiva si Psihologie Aplicata va utiliza resursele de realitate virtuala imersiva ale Laboratorului de Interactiune Digitala pentru dezvoltarea de programe de cercetare aplicata in domeniul cognitiei si al impactului realitatii si al realitatii virtuale asupra proceselor cognitive. Facilitatile acestea vor fi utilizate pentru generarea de stimuli virtuali pentru achizitia de date calitative de raspuns biometric. Programele de cercetare vor porni de la simulari pentru obtinerea de analize calitative pana la programe de investigare a proceselor cognitive si de functionare a sistemelor umane de raspuns emotional.
Directiile principale de cercetare ale laboratorului de Dezvoltare Cognitiva si Psihologie Aplicata prin Experiente Imersive vor fi
– evaluarea impactului diverselor forme de continut (teatral sau cinematografic) asupra raspunsului emotional
– investigarea proceselor de creatie specifice artelor performative la nivel biometric
– investigatii experimentale de dezvoltare cognitiva
– creare de metodologii de dezvoltare cognitiva prin utilizarea interfetelor virtuale
– cercetarea de metodologii terapeutice prin utilizarea de interfete digitale
– colectarea de date prin simulari virtuale, de la simulari de spatii la simulari de situatii.
– interfete de comanda creier-computer-masina.
Misiunea Laboratorului de Dezvoltare Cognitiva si Psihologie Aplicata prin Experiente Imersive este de a evalua impactul utilizarii elementelor de realitate virtuala si augmentata asupra omului si de a dezvolta si stimula procesele fiabile de utilizare a acestora in dezvoltarea cognitiva, precum si interventia pozitiva asupra dezvoltarii si sanatatii emotionale.