Publicat

Animation Worksheep XII

 

Pentru cea de-a XII editie Animation Worksheep, 1-23 martie 2019, tema aleasa este interactiunea dintre animatie si muzica, dintre vizual si audio, si modul in care acestea se influenteaza reciproc.

Plecand de la premisa ca orice poveste cinematografica are un ritm intern propriu, participantii vor analiza, impreuna cu trainerii, modul in care este construita emotia din interactiunea animatie & muzica: imagini care pornesc de la sunete sau melodii și totodată armonii care pornesc de la imagini vor constitui nucleul conceptual al Worksheepului.

Timp de trei săptămâni, tinerii animatori vor lucra cu muzicieni și producători de muzică, pentru a crea împreună un produs audio-vizual original, în care legătura dintre imagine și muzică este organică, cele două influențându-se reciproc.

Astfel, prin aceasta abordare interdisciplinara animatie / muzica originala, produsul final va atrage si dezvolta noi audiente: iubitorii animatiei se vor familiariza cu muzica instrumentala, iar fanii muzicii vor descoperi frumusetea si bogatia un clip animat.

 

Cu ajutorul participanților și trainerilor de la ediția a XI-a a Animation Worksheep, a fost creat un web series de short pixel animations despre primul astronaut român în spațiu, Dumitru Dorin Prunariu.