Investiţii pentru viitorul dumneavoastră
Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice"
Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

Laura POP

Technician animație

Direcții academice de interes

  • animație digitală
  • poetica imersiunii
  • cinema cosmic

Proiect de cercetare

Sentimentul oceanic în filmul de animație. De la animația clasică la filmul de animație imersiv.

Cercetarea mea doctorală gravitează în jurul ideilor de contopire cu mediul înconjurător, cu celălalt, cu universul, și de întoarcere la pântecul matern, exploatate în filmul de animație. Sunt interesată de puntea dintre acest sentiment și imersiune și aplicabilitatea pe care o au împreună în domeniul psihologiei.

Atribuții de serviciu

Făcând parte din laboratul de Animație Digitală, predau împreună cu colegii mei cursuri de scenografie și animație studenților de la Film de Animație și sunt trainer asistent la Animation Worksheep. De asemenea, mă ocup de parte din identitatea vizuală a centrului.

Background

Sunt o „povestitoare vizuală” din Sibiu, România, premiată pentru film. Am studiat scenografia la UNATC București, cu puțină distracție la ENSAD Paris, și am obținut titlul de master în film de animație la UNATC în 2018. După finalizarea filmului meu de disertație, Monstrul, am făcut un stagiu de practică la studioul belgian Camera-etc, unde am regizat și animat al doilea scurtmetraj, Miroir. Am continuat cu documentarul artistic animat Moarte, și am lucrat la diverse proiecte de animație, atât în film, cât și în teatru.

Mă inspiră psihologia, visele, teatrul și literatura și încerc să captez complexitatea din lucrurile simple și multitudinea de perspective care ne înconjoară. În prezent, predau scenografie și animație studenților de la animație și lucrez la un scurtmetraj animat despre nevoia noastră de conectare.

Printre acestea, îmi place să provoc papilele gustative ale oamenilor și încetul cu încetul încep să dezvolt o pasiune pentru plante.

Conferințe

Advanced Interdisciplinary Art Research”, UNATC, București, Romania („The Oceanic Feeling in Animation Film”), prezentare (Noiembrie 2019)

Proiecte

  • M DE LA TATĂ (scurtmetraj animație în pre-producție), scenariu, regie, animație
  • MIROIR (scurtmetraj animație în post-producție), scenariu, regie, animație, 2020
  • GROWING UP (spectacol teatru, regia Ozana Nicolau), animație, 2019
  • MOARTE (documentar artistic animat), regie, animație, 2019
  • MONSTRUL (scurtmetraj animație), scenariu, regie animație, 2018 *Premiul cel Mare la TIFF competiția locală, nominalizat la Premiile UCIN* (trailer)

Comentariile sunt închise.

Top