Publicat

GAME JAM | GAMES & POLITICS

În perioada 12-14 octombrie 2018, Goethe-Institut București și CINETic invită dezvoltatorii de jocuri, programatorii, artiștii, muzicienii, cineaștii, analiștii politici și alte minți creative să dezvolte împreună, noi jocuri digitale pe teme politice, în cadrul unui Game Jam de Games & Politics. Sunt invitate atât persoane cu experiență în dezvoltarea de jocuri, cât și persoane din domenii conexe. Participanții vor primi asistență din partea unor mentori cu experiență în dezvoltarea de jocuri și din societatea civilă. Participarea la Game Jam este gratuită, iar termenul limită pentru înscriere este 16 septembrie 2018: INDIVIDUAL REGISTRATION or GROUP REGISTRATION.

PARTICIPARE
12-14 OCTOMBRIE 2018
LOC: CINETIC, STRADA TUDOR ARGHEZI 3B, BUCUREȘTI 030167

– Te rugăm să aduci cu tine echipamentul complet (laptop, cablu de alimentare etc.).
Important: participanții sunt responsabili de licențele pentru programele lor de calculator! Organizatorii nu răspund în niciun fel pentru echipamente și conținuturi.

– Mesele sunt oferite în mod gratuit. Vor exista locuri pentru odihnă și somn. Participanții care doresc să doarmă în incinta CINETic sunt rugați să își aducă un sac de dormit și o saltea de izopren.

– Participanții trebuie să aibă asupra lor un act de identitate.

Acest Game Jam are loc în cadrul expoziției interactive de jocuri video „Games & Politics“.

18 jocuri video (16 care pot fi jucate, două în versiunea „Let’s Play“) îi invită pe vizitatori să joace și să reflecteze asupra rolului jocurilor. Ele sunt completate de trei documentare pe această temă. Jocurile abordează în plan artistic tematici precum critica mijloacelor media, migrația, rapoartele de putere, rolul sexelor și militarismul.

„Games & Politics“ va putea fi urmărit în perioada 05.10.-21.10.2018 în noul pavilion cultural al Goethe-Institut București. Adresa: Calea Dorobanți 32, București 010573

Organizatori:  Goethe-Institut & CINETic

Parteneri:

RGDA (Romanian Game Developers Association)

ARDOR

Critique Gaming

Democratic Federation of Roma from Romania

Google Community

Inițiativa România

Smart Everything Everywhere

Parteneri de comunicare: Dăescu Bortun Olteanu 

Facebook Event: GAME JAM