1

Laboratorul este dotat cu echipament state of the art şi o linie tehnologică proprie pentru generarea de animaţie 3D și în regim stop motion.

Misiunea Laboratorului de Animaţie Digitală este de a genera tehnici inovatoare în domeniul animaţiei combinând tehnicile tradiţionale de animaţie analogă cu cele digitale, computerizate. Experimente şi cercetări cu un grad mare de inovaţie sunt facilitate prin dotările de motion capture şi realitate imersivă ale Laboratorului, cât şi prin calculatoarele echipate pentru generare de animaţie computerizată de la stadiul de proiect şi concept, la generare şi  procesare de animaţie cu sisteme proprii tehnicii de filmare pentru animaţie, de la camere specifice, la sistem de motion control şi stop frame Animoko.

În cadrul UNATC există un Masterat de Film de animaţie, iar în perspectivă se dorește și acreditarea unui program de Licenţă Animaţie, singurul din România în acest domeniu.

Laboratorul, situat la etajul I al Centrului CINETic, are o suprafața totală de 200 mp, împărțiți în spații de lucru și spații de vizionare.

Laboratorul este dotat cu instalaţie motion control, dedicată animaţiei în regim full frame stop, pentru cameră de mici dimensiuni.

Teme de cercetare pot fi dezvoltate şi în conexiune cu Laboratorul de Dezvoltare Cognitivă şi Psihologie Aplicată, mai ales în direcţia dezvoltării noilor medii de învăţare. Computerele laboratorului sunt echipate cu soft-uri speciale pentru desen, proiectare 2D şi 3D, montaj digital. În cadrul Laboratorului de Animaţie Digitală se poate genera computerizat animaţie, fie utilizând corpuri virtuale create prin sistem motion capture, fie prin generarea de grafică computerizată.

Laboratorul utilizează, alături de tehnicile digitale, tehnici compozite, tradiţionale, precum animaţia tradiţională de obiecte (tip păpuşă mânuită) sau animaţie grafică tradiţională rezultând astfel tehnologii mixte.

Direcţiile principale de cercetare ale laboratorului sunt:

– tehnici de generare de animaţie virtuală prin utilizarea motion capture
– generarea de animaţie robotică prin controlul computerului
– animarea de obiecte virtuale şi generarea de animaţie computerizată
– tehnici de creaţie de grafică computerizată în diverse medii

Animation Worksheep Showcase in collaboration with CINETic

 

JOIN OUR MAILING LIST

1

15

5

5

5

5

5