Misiunea Laboratorului este de a evalua impactul utilizării elementelor de realitate virtuală şi augmentată asupra omului şi de a dezvolta şi stimula procesele fiabile de utilizare a acestora în dezvoltarea cognitivă, precum şi intervenţia pozitivă asupra dezvoltării şi sănătății emoţionale.

Laboratorul de Dezvoltare Cognitivă şi Psihologie Aplicată ocupă 250 mp la etajul 2 al CINETic și este dotat cu următoarele echipamente state of the art:

– un sistem de înregistrare a mişcărilor ochilor mobil, tip ochelari
– un sistem de monitorizare wireless a datelor biometrice de tip ECG, EMG, EEG, EGG, EOG, NICO,PPG, RSP, SKT cu sistemul de achiziţie de date şi operare, seturi de senzori şi staţie de lucru destinată special spaţiilor virtual
– senzori şi componente pentru diferite tipuri de semnal biometric.

Laboratorul de Dezvoltare Cognitivă şi Psihologie Aplicată utilizează resursele de realitate virtuală imersivă ale Laboratorului de Interacţiune Digitală pentru dezvoltarea de programe de cercetare aplicată în domeniul cogniţiei şi al impactului realităţii şi al realităţii virtuale asupra proceselor cognitive.

Facilităţile Laboratorului sunt utilizate pentru generarea de stimuli virtuali în achiziţia de date calitative de răspuns biometric. Programele de cercetare pornesc de la simulări pentru obţinerea de analize calitative, până la programe de investigare a proceselor cognitive şi de funcţionare a sistemelor umane de răspuns emoţional.

Direcţiile principale de cercetare ale Laboratorului de Dezvoltare Cognitivă şi Psihologie Aplicată prin Experienţe Imersive:
– evaluarea impactului diverselor forme de conținut (teatral sau cinematografic) asupra răspunsului emoţional
– investigarea proceselor de creaţie specifice artelor performative la nivel biometric
– investigaţii experimentale de dezvoltare cognitivă
– creare de metodologii de dezvoltare cognitivă prin utilizarea interfeţelor virtuale
– cercetarea de metodologii terapeutice prin utilizarea de interfeţe digitale
– colectarea de date prin simulări virtuale, de la simulări de spaţii, la simulări de situaţii.
– interfeţe de comandă creier-computer-maşină.

 

JOIN OUR MAILING LIST

5

55

5

5

5

5

5