Publicat

LIGHTPONG este o instalație interactivă în aer liber, bazată pe celebrul joc PONG din anii 1970, creată în colaborare de studenți francezi (IAE Lyon), germani (Facultatea de Arhitectură Leipzig) și români (UNATC București), și prezentată în premieră la celebrul Festival al Luminilor din Lyon, în decembrie 2018.

Instalația este o reinterpretare modernă a primului video-game arcade în care doi jucători joaca ping-pong. În LIGHTPONG, jocul este proiectat pe o suprafață special creată, iar jucătorii controlează paletele cu o sursă de lumină proprie (lanterna telefonului, breloc cu led etc).  Panoul de control al jocului măsoară scara și intensitatea luminii, direcționând proporțional mișcarea paletelor, în vreme ce proiecțiile urmăresc viteza și direcția luminii în mișcare. Elementele de pe suprafața de proiecție (obiecte decorative, ferestre, reliefuri) sunt mapate și devin parte din arhitectura instalației. Jocul este completat de sunete inspirate din universul jocurilor video al anilor 90.

Instalația interactivă LIGHTPONG poate fi văzută în fața Cercului Militar, în cadrul Festivalului SPOTLIGHT în intervalul 18-21 aprilie 2019.

Instalație realizată de:
Dorin Cucicov (București, România)
Bogdan Ceangu (București, România)
Octavian Albu (București, România)
Grig Burloiu (București, România)
Jonas Helbig (Leipzig, Germania)
Luca Hupfer (Leipzig, Germania)
David Kerrom (Leipzig, Germania)
Thomas Bajeot (Lyon, Franța)

 

Parteneri:

CINETic – Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative
Plateforme de la jeune création franco-allemande, Lyon