Publicat

Master Class Regie – Anthony Nti

Marți, 7 mai 2019, ora 16:00 la CINETic (sala Multifuncțională)

În cadrul masterclass-ului, vor fi abordate următoarele teme:
– Manipularea spațiului și a timpului – tehnici de schimbare a stărilor emoționale și a percepției spectatorului.
– Procesul creativ în cazul scrierii scenariilor – metode de a produce o creație autentică (originală, neașteptată), de înaltă calitate și adecvată.
– Etapele construcției unei povești cinematografice.

Anthony Nti s-a născut în Ghana și s-a mutat în Belgia când avea aproape 10 ani. A studiat filmul la RITCS în Bruxelles și a făcut parte dintr-un mediu artistic diversă, făcând reclame și videoclipuri muzicale cu o multitudine de tineri artiști talentați. Opera sa are acel ceva special care îi permite să devină viral – video-ul lui Black Magic (Yung Mavu) obținând peste 20 de milioane de vizualizări.

Filmele sale de scurtmetraj – Kwaku, Doar noi și BOI – au fost favorite în numeroase festivaluri. Kwaku a câștigat șapte premii diferite, inclusiv premiul întâi la Festivalul de Film de la Zanzibar. Cel mai recent scurtmetraj, BOI (Fight), a câștigat Premiul Criticii și Cel Mai Bun Debut la Festivalul Internațional de Film Leuven, precum și Premiul Juriului și Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film Ghent, în 2016. În 2019, noul său scurtmetraj, Good Night, este văzut de criticii de film ca având un potențial uriaș. Anthony a dezvoltat un stil tânăr, proaspăt, cu o aromă exotică.

Creațiile lui Anthony reflectă background-ul său divers, poveștile sale aducând la lumină o varietate de culturi, inclusiv propria sa cultură ghaneză.

https://www.pollockandbacon.be/project/antonynti
https://caviar.tv/amsterdam/directors/anthony-nti

*Înscrieri la adresa de mail secretariat.cinetic@unatc.ro 
*Master-class-ul se adresează în primul rând studenților UNATC.
*Durată masterclass: 3 ore cu pauză
*Atelierul este susținut de Institutul Cultural Român, fiind parte din Festivalul Artelor Europalia.