Publicat

UTOPHOBIA 

UTOPHOBIA este o colecție de experiențe interactive ce explorează modul în care tehnologia poate răspunde fobiilor contemporane. Proiectul colaborativ își propune să aducă în discuție subiectul fobiilor și să prospecteze potențialul terapeutic al mediului digital. Publicul va experimenta situații inedite prin instalațiile artistice interactive, VR și AR, confruntând posibili factori actuali de anxietate. Instalațiile digitale au fost create în cursul unui an la Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative.

 

 

The Gun – video instalație interactivă

Bogdan Ceangu

I Am Here – instalație interactivă

Dorin Cucicov

Box of Fears – instalație digitală

Dorin Cucicov și Alina Rizescu

Spatial Emotions – experiență de realitate augmentată

Alina Rizescu

Translucent – instalație interactivă

Alina Rizescu

The Forest – experiență de realitate virtuală

Adrian Tăbăcaru

Urban Memories of Future Past – experiență imersivă interactivă

Ciprian Făcăeru, Dan Făcăeru, Andrei Ungureanu

Noptea Albă a Galeriilor – NAG va avea loc vineri 5 octombrie 2018, începând cu orele 19:00 și până la ora 03:00 în galerii de artă, spații alternative, huburi  creative și ateliere de artist din 12 orașe din România: București, Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Petrila, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

Informațiile complete  legate de proiect și eveniment sunt  disponibile  pe  www.noapteagaleriilor.ro , https://www.facebook.com/events/327219167826587/ , pe pagina de Facebook a CINETic.