Publicat

Video Mapping as Digital Scenography Workshop

26 noiembrie – 2 decembrie 2018, @ CINETic

„Digital Scenography is the application of new and emerging technologies to the centuries-old practice of scenography.” Andrew Sempere

CINETic – Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative, din cadrul U.N.A.T.C invită toți studenții de la secțiile de scenografie și animație să participe la atelierul “Video mapping as digital scenography”, o introducere în utilizarea proiecțiilor video ca formă dinamică și interactivă de scenografie.

Proiecțiile video permit transformarea și manipularea oricărei suprafețe într-o zonă dinamică și imateriala cu posibilitatea de a crea iluzia unei deconstrucții și redefinirea formelor fizice.

Fiind vorba de un atelier cu o abordare practică, cunoștințele tehnice vor fi însoțite de exerciții și experimente pe obiecte, forme și machete.

O atenție deosebită va fi acordată construirii conceptului vizual având ca punct de plecare o poveste, traseul de la cuvinte la imagini, la compoziții video și transformarea lor în elemente de atmosfera și augmentare a experinței publicului.

Programele propuse pe perioada workshopului sunt Adobe Premiere, Adobe After Effects, Adobe Photoshop, Resolume.

Vor fi selecționati 7 participanți pe baza aplicațiilor. Aceștia vor realiza un proiect de video mapping pornind de la o temă stabilită împreună cu coordonatorii atelierului.

Studenții vor beneficia de tehnica pusă la dispoziție de CINETic,atât pe timpul cursurilor cât și pentru lucrul individual. Cele mai bune idei si proiecte vor fi prezentate în cadrul festivalului de artă la de la Drobeta Turnu Severin din luna mai 2019 .

APLICAȚII:
Pentru înscriere, cei interesați sunt rugați să trimită următoarele:
– date personale si de contact ;
– portofoliu actualizat cu minimum 3 lucrări (ilustrație, grafică, digital art, instalații, animație etc.);

Data limită pentru trimiterea aplicațiilor este 24 noiembrie2018. Aplicațiile se trimit la adresa: secretariat.cinetic@unatc.ro

PERIOADA ȘI LOCUL DESFĂȘURĂRII
Atelierul se va desfășura în perioada 26 noimebrie- 2 decembrie, intre orele 16:00-20:00. la sediul CINETic, etajul 1, strada Tudor Arghezi 3B (în spatele Teatrului Național) și este deschis studenților ce dețin cunoștiințe minime de graphic design, de Photoshop. Cunoștințele minime de editare video și a imaginii reprezintă un plus, dar nu sunt obligatorii (After Effects, Cinema 4D, Premiere, Final Cut etc.)

TRAINERI

Ioana Bodale, artist visual

În 2008, Ioana a obținut licența în Grafica Publicitară în cadrul Universității de Arte George Enescu, Iași. iar în 2015, a obținut a doua licență în Foto Video din cadrul
Facultatii de Arte Plastice, Decorative și Design. Începand cu grafica și fotografie, activitatea artistică a Ioanei s-a îndreptat în scurt timp către arta video, video mapping și instalații. Ioana Bodale, are preocupări în arta performativă, instalații audio/vizuale și teatru. O interesează subiectele provocatoare, care declanșează anumite trăiri sau experiențe interioare, subiecte care pun întrebări, care contribuie la evoluție, care creeaza sensuri, instincte și cercetează posibilități.
Versatilitatea profesională i-a adus oportunități de colaborare cu marile teatre din țară, dar și cu o varietate de artiști, actori, scenografi și regizori. Printre ultimile spectacole de teatru se pot enumera: Regulile Jocului / Les regles du jeu (regia Yann Verburgh) la Teatrul Gong-Sibiu), Nok!Nok! (regia Nicoleta Lefter) la MNAC-Bucuresti, Plastic de M.Mayenburg (regia Cristian Popescu) etc.
Ca visual artist a creat pentru concerte de muzica electronică, rock, jazz și recent a avut împreunț cu Vlad Lazarescu trei concerte Robin and The Backstabbers în trei orașe diferite București, Iași, Cluj Napoca.

Vlad Lazarescu

A activat în domeniul IT pânț la vârsta de 22 ani, moment în care a schimbat domeniul de activitate și s-a angajat ca regizor tehnic la ARCUB, lucrând astfel, s-a apropiat de design-ul de lumini și proiecțiile video. La scurt timp, a creat concepte video mixate în timp real pentru diferite concerte de jazz/pop/rock (Stagiunile de jazz JAZZAJ 2012-2014, Artist in Residence 2015-2018). Urmate apoi de spectacole de teatru tot în cadrul institutului ARCUB: București Instalație Umană, Obsesii, Barajul, la Teatrul Național București spectacolul Super OK si la Point spectacolul My arm.

Alexandros Ioan Raptis

Născut în 1989 în Grecia, Alex Raptis lucrează în domeniul artelor spectacolului. Principalele sale arii de interes sunt regia de teatru, light design-ul și compoziția muzicală.
Din anul 2014, creează light design și muzica pentru performance-uri, concerte de jazz și teatru. Cel mai recent spectacol regizat este SuperOK de M.Moroianu. Alte spectacole în care s-a implicat sunt – Plastic de M.Mayenburg (regia Cristian Popescu), Nok!Nok! de Nicoleta Lefter, Counterbody de Simona Deaconescu și Vara în care mama a avut ochii verzi regia Nicoleta Lefter. Locuiește și lucrează în București, dar se implică și în proiecte din alte orașe sau țări.