Investiţii pentru viitorul dumneavoastră
Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice"
Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

Adrian DAMIAN

Asistent de cercetare

Scenograf

  • Email: damian_adr@yahoo.com
  • Laborator  CINETic:  Design decor virtual și realitate augmentată
  • Alte afilieri: Teatrul Odeon din București (Director General Adjunct)

Background

După absolvirea Facultății de Teatru și Televiziune din Cluj Napoca mi-am continuat studiile la UNATC București, terminând Scenografia în 2010. În prezent sunt student la doctorat în cadrul Universității de Arte din Târgu Mureș.

A semnat până în prezent peste patruzeci de scenografii în teatre importante din România cum ar fi București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Timișoara, Târgu-Mureș, Sibiu etc., colaborând cu regizori importanți precum Radu Afrim, Alexandru Dabija, Radu Alexandru Nica, Bobi Pricop, Peter Schnider, Roberto Bacci, Alexander Hausvater, Ada Lupu etc.

Un loc aparte în cariera mea îl reprezintă colaborarea cu regizorul Mihai Măniuțiu alături de care am realizat 21 de spectacole dintre care „Viața e vis” sau „Iarna”, nominalizate de juriul UNITER pentru cea mai bună scenografie a anului, „Domnul Swedenborg vrea să viseze” sau „Cafeneaua Pirandello” – laureate cu premiul Cel mai bun spectacol la Festivalul de Teatru de la Oradea.

Unul dintre cele mai importante proiecte a fost colaborarea cu regizorul Robert Wilson, ca scenograf asociat, pentru spectacolul „Rinocerii” la Teatrul Național din Craiova, în 2014.

Am fost laureat cu premiul Omul Anului în Teatru de revista Cotidianul (2017), Cea mai bună Scenografie, UNITER (2016), Cea mai bună Scenografie, Asociația Criticilor de Teatru din Ungaria (2016), Cel mai bun Scenograf, Uniunea Artiştilor Plastici (2015).

Comentariile sunt închise.

Top