Investiţii pentru viitorul dumneavoastră
Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice"
Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

Maria MURGU

Asistent de cercetare

  • Email: mariamurg@gmail.com
  • Laborator CINETic: Tehnici digitale creative în cinematografie
  • Afiliere academică: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București (Profesor asociat)

Direcții academice de interes

  • Artă și percepție
  • Artă și neuropsihologie
  • Art-terapie
  • Educație și pedagogie

Proiecte de cercetare

Proiectul meu doctoral explorează relația dintre imaginea interioară și tehnologiile de postproducție.

Atribuții de serviciu

În cadrul CINETic mă ocup de sitemul de colorizare Da Vinci Resolve, ofer training și ateliere legate de domeniul vizual.

Background

Am absolvit Universitatea Națională de Arte București, secția Pictură. În timpul studenției mi-am petrecut câteva veri pe platourile de filmare pregătind decoruri și costume. Mi-am continuat studiile cu un master în Comunicare Audiovizuală în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografcă „I.L.Caragiale”. În 2004, am obținut un post de  telecine-colorist la Kodak Cinelabs România și, mai târziu, la Abis Post Production Studio. Am continuat să lucrez în colorizare pentru studiouri de postproducție. Am avut șansa să fiu martor și să fac parte dintr-o echipă foarte interesantă, deoarece am putut să lucrez la câteva proiecte care au contat atât din perspectivă cinematografică, cât și din punct de vedere al evoluției tehnologice.

În 2012 am început  să lucrez la teza de doctorat pentru a împărtăși această experiență legată de cinematografie și de pictură. Îmi doresc să integrez ce am trăit eu în jurul imaginii. Între timp, aria mea de preocupări s-a lărgit mult, pentru că imaginea și întrega latură creativă este o sursă majoră de autoconectare pentru mine. Am urmat un program de formare în terapie prin artă în cadrul Asociaţiei Romane de Terapii Expresive (ARTE) & Wiener Schule for Kunsttherapie (WSK – Austria) și am început să lucrez ca art-terapeut.  Începând din 2017, conduc programul de artă vizuală pentru Masterul de Art-terapie prin teatru și artele spectacolului din cadrul UNATC „I.L. Caragiale”.

Proiecte

În cadrul CINETic încerc să explorez posibilitățile de a folosi aplicațiile creative VR în autocunoaștere.

Comentariile sunt închise.

Top