Investiţii pentru viitorul dumneavoastră
Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice"
Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

Bucharest Global Game Jam 2020


Bucharest Global Game Jam 2020

31 ianuarie – 2 februarie 2020| 16:00 | ARCUB Gabroveni | Intrarea liberă

Global Game Jam, cel mai mare game jam din lume, revine la București pentru al 5-lea an la rând. Evenimentul va da startul unui nou val de creativitate în sfera jocurilor, la nivel mondial. În 2019 au fost create peste 9000 de jocuri la nivel global și 26 de jocuri în Bucureşti cu peste 92 de participanți.

Bucharest Global Game Jam va avea loc în perioada 31 ianuarie – 02 februarie 2020, la Arcub Gabroveni și este organizat de către echipa Game Heroes, împreună cu CINETic (UNATC) și RGDA (Asociația dezvoltatorilor de jocuri din România) cu sprijinul ArCub și al Primăriei București

Creează un joc într-un weekend

Pornind de la o temă centrală, participanții din 113 țări în peste 860 de locații lucrează concomitent pentru a crea un joc pe parcursul weekendului.

Chiar dacă participanții nu au mai realizat un joc până acum, Bucharest Global Game Jam este o oportunitate perfectă, mai ales în condițiile în care evenimentul nu este o competiție, ci încurajează cooperarea între participanți. În cadrul evenimentului se pot crea atât jocuri digitale cât și non-digitale. Evenimentul este de tipul BYOD (Bring Your Own Device) pentru dezvoltatorii de jocuri digitale, participanții trebuind să vină cu propriile dispozitive.

În edițiile anterioare s-au realizat jocuri single player, multiplayer, card games și board games, diversitatea de teme și platforme fiind încurajată. Multe dintre prototipurile de joc realizate aici au devenit jocuri pe deplin funcționale.

Toate proiectele sunt protejate prin licența Creative Commons.

Participă la Bucharest Global Game Jam

Bucharest Global Game Jam începe la ora 16:00 vineri, 31 ianuarie și se încheie la ora 18:00 duminică, 02 februarie 2020. Tema se va dezvălui vineri, la ora 18:00, iar până atunci participanții vor putea lua parte la niște scurte talk-uri din partea Game Heroes, RGDA și Cinetic. Organizatorii vor asigura condițiile necesare pentru dezvoltarea jocurilor, inclusiv asigurarea principalelor mese. Înscrierea este gratuită, iar oricine are peste 18 ani poate participa.

Înscrierile se pot face accesând pagina principală a evenimentului.

„Facem cu toții parte dintr-o industrie vie, care se schimba constant. O industrie creativă. Producători, programatori, designeri, artiști, compozitori – toată lumea trebuie să fie creativă şi să contribuie în procesul de dezvoltare a unui joc. Din păcate – să îţi antrenezi creativitatea nu este ceva foarte intuitiv. Game Jam-urile sunt cel mai bun mod de a-ţi antrena creativitatea, la fel cum și dansatorii devin mai buni, dansând – așa și un dezvoltator de jocuri devine mai bun, făcând jocuri mai multe. Unii se întreabă care este cea mai bună metodă de a “intra” în industria jocurilor – iar răspunsul este unul simplu – să faci jocuri.
Este foarte simplu să participi la un Game Jam, să începi un mic proiect care va introduce ceva inovativ, și apoi să îţi dai seama că, fie nu este deloc distractiv, fie este foarte ambițios, sau pur și simplu nu este așa de inovativ precum credeai că o să fie. Şi asta este în regulă. Pentru că ai lucrat doar un weekend la joc.” Francisc Apostu, organizator Bucharest Global Game Jam

Contact: Francisc-Traian Apostu
Email: francisc@nomoon.io


Afiș: original art by Laura Pop, Laboratorul de Animație Digitală CINETic


CELE 17 JOCURI CREATE POT FI GĂSITE AICI: Bucharest Global Game Jam 2020


Comentariile sunt închise.

Top