Investiţii pentru viitorul dumneavoastră
Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice"
Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

CINETic în Noaptea Albă a Galeriilor – NAG#13

CINETic în Noaptea Albă a Galeriilor – NAG#13

11 octombrie 2019 | 20:00-02:00 | CINETic

CINETic prezintă 6 proiecte în cadrul Nopții Albe a Galeriilor – NAG#13:


Fly baby, fly!

ADRIAN TĂBĂCARU

Înainte de a se naște, bebelușii fac o lungă și interesantă călătorie în drum spre casă. Ești invitat să trăiești din nou această frumoasă călătorie, ghidată virtual de aripa ta înaripată. O experiență de realitate mixtă imersivă pentru toate vârstele.


Magic Hands

EMIL DRĂGAN

Instalația creată de Emil Dragan constă într-o experiență VR având ca punct de plecare dorința oamenilor de a cânta la un instrument muzical atunci când văd unul. Majoritatea oamenilor nu pot face acest lucru din diverse motive, dar de ce nu l-ar putea face virtual? Instalația ”Magic Hands” combină experiența cântatului la pian cu imersiunea într-un teatru real, unde sunetul pianului este însoțit de cel al unei vioare.


One day it’s going to be too late

O secvență de gânduri interactivă

MARIA NĂSTASE

Te uiți pe geam și te afunzi în gânduri legate de schimbările climatice. Șirul gândurilor te poartă prin considerente de etică ecologică. Sunt astea ideile unui om nebun sau mântuirea noastră?


Sonic Images II

The Jam Session

MARIA NĂSTASE

Imaginile digitale nu au o existență materială independentă. Ele împrumută corporalitatea dispozitivelor în care sunt salvate. Prin sonificarea pixelilor fotografiile devin tangibile, obiecte de sine stătătoare cu propria lor spațialitate și temporalitate. În această instalație imaginile primesc simultan rolul de instrument muzical și partitură. Fotografii și sunete ale spațiilor și obiectelor casnice sunt explorate prin pixeli de către un om și algoritm.


Vague News

OCTAVIAN ALBU

Trăind într-o eră post-adevar, suntem inundaţi constant de contradicţii. La un nivel minim, trebuie să opunem rezistenţă cooptării ideologice de orice fel şi să ieşim din camera-rezonanţă în care ne aflăm. Ca să putem face acest lucru, trebuie să avem nişte principii clar definite, şi să recunoaştem atunci când ele sunt atacate, indiferent de spectrul politic sub care ne aflăm. Vague News este un puzzle interactiv ce urmăreşte să sporească simţul jurnalistic al utilizatorului şi să îl facă mai conştient de diferenţa dintre politici şi politică.


Călușarii

Roman grafic animat interactiv

ANIMATION WORKSHEEP

„Călușarii” – roman grafic animat şi interactiv dezvoltat în cadrul celei de-a 13-a ediții a atelierului intensiv de animație Animation Worksheep organizat de asociația Estenest și Laboratorul de Animație Digitală CINETic UNATC.
Împreună cu participanții, am pus bazele unui univers fantastic inspirat din folclorul și mitologia românească.
Povestea începe în 1968 cu invazia Cehoslovaciei și denunțarea acesteia de către Nicolae Ceaușescu și continuă într-un univers distopic în care URSS invadează și anexează România. Pentru a scăpa de sub jugul sovietic, soții Ceaușescu caută ajutorul unor ființe supranaturale. Această decizie va schimba lumea pentru totdeauna.


Comentariile sunt închise.

Top