Investiţii pentru viitorul dumneavoastră
Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice"
Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

Artele spectacolului în educație și art terapie

Conferința internațională Artele spectacolului în educație și art terapie

4-5 mai 2019 | CINETic Sala Multifuncțională

În perioada 4-5 mai 2019, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, din București, organizează conferința internațională „Artele spectacolului în educație și art terapie” (Performing Arts in Education and Art-Therapy), la CINETic.

Conferința se structurează pe următoarele teme de interes: pedagogie teatrală, teatru educațional, teatru social, art terapie și arii de cercetare conexe. În cadrul manifestării sunt cuprinse comunicări, ateliere și prezentare de postere.

Obiectivul activității îl constituie identificarea elementelor comune pentru utilizarea artelor spectacolului în practica pedagogiei teatrale și cea a art terapiei. Evenimentul evidențiază necesitatea unei abordări interdisciplinare și utilitatea acesteia în procesul pedagogiei teatrale și art terapiei, direcție subliniată de profesorii invitați să susțină comunicări și ateliere:
– Ambra D’Amico (Accademia Teatrale Veneta, Italia)
– Francesca Camozzi (regizor și instructor yoga pentru copii cu CES, UK)
– Ana Pérez de Amézaga Esteban (Escuela Superior de Arte Dramático de Asturias, Spania)
– Ioana Violet Ghenciulescu (Artees, Franța)
– Magda Cernea (Asociația de Terapie prin Joc și Dramaterapie din România).

Evenimentul este inițiat de Masteratul de Pedagogie Teatrală și Masteratul de Art Terapie prin teatru și artele spectacolului, în colaborare cu Departamentul pentru Studii Doctorale din cadrul UNATC, cu scopul de a facilita întâlnirea dintre studenții de la licență, master și doctorat, cu specialiști în domeniul artelor spectacolului (performing arts) utilizate ca instrumente educaționale.

Comentariile sunt închise.

Top