Investiţii pentru viitorul dumneavoastră
Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice"
Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

Cuantificări interdisciplinare ale exercițiilor teatrale

Cuantificări interdisciplinare ale exercițiilor teatrale

Sesiune de Comunicări Științifice

12 noiembrie 2020| 19:00 | eveniment online pe platforma Zoom

Departamentul Cercetare-Dezvoltare al UNATC „I.L. Caragiale” organizează joi, 12 noiembrie 2020, ora 19.00, online pe platforma Zoom, sesiunea de comunicări științifice „Cuantificări interdisciplinare ale exercițiilor teatrale”.

Sesiunea prezintă rezultatele de cercetare din cadrul proiectului MET – „Dezvoltarea unei metodologii de terapie prin teatru cu efect la nivel neurochimic și neurocognitiv”, finanțat din fonduri nerambursabile și desfășurat în cadrul CINETic, precum și perspectivele de continuare ale acestuia.Obiectivul MET este de a cerceta și dezvolta o metodologie de intervenție preventivă, terapeutică, neinvazivă, de consolidare a comportamentelor pro-sociale și de management al stresului.

În cadrul proiectului, echipa de cercetare condusă de prof. Ioana Carcea de la Rutgers University care reunește cadre didactice și doctoranzi ai UNATC, psihologi precum și neurocercetători a deschis o perspectivă nouă asupra exercițiilor de antrenament teatral urmărind efectele acestora la nivel comportamental și biologic.

Exercițiile de sincronizare de tip oglindă sau de memorie afectivă îți modifică nivelurile neuro-hormonale? În ce fel îți afectează dispoziția? Jocurile de rol pot să ne modifice atitudinile față de ceilalți?Proiectul MET aduce răspunsuri științifice la aceste întrebări care au rolul de a consolida statutul teatrului și al artelor ca elemente de bază pentru o dezvoltare emoțională și socială armonioasă consolidând astfel obiectivul UNATC de a crește relevanța artelor teatrale la nivel social și utilizarea lor pentru dezvoltare personală și educație.

UNATC este beneficiarul proiectului MET, derulat cu sprijinul unei finanțări POC în urma derulării competiției „Atragerea de personal cu competențe avansate din străinătate pentru consolidarea capacitații de CD”.

Mai multe informații despre proiect la: https://cinetic.arts.ro/met/

Pentru participarea la eveniment este necesară înregistrarea prin intermediul formularului disponibil aici:https://forms.gle/y8NWJTcuXtpuy2KQ9
Informațiile de acces pe platforma Zoom vor fi comunicate în ziua evenimentului, prin e-mail.

Comentariile sunt închise.

Top