Investiţii pentru viitorul dumneavoastră
Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice"
Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

Mașinații, n + n Corsino

Mașinații

Atelier n+n Corsino | joi, 28 noiembrie 2019, 18.30 | CINETic – Sala Multifuncțională


Fie că vorbim despre realitate augmentată, virtuală sau mixtă, corpul în mișcare rămâne condiția prealabilă a recunoașterii. Corpul joacă, se joacă pe sine, devine un instrument. Dansul, la origine, ar putea fi definit astfel: corpul care (se) joacă în cea mai simplă manifestare a sa.

Procesele algoritmice care stau la baza Inteligenței Artificiale vin în prelungirea tehnicilor corpului cu o aparatură diversă.

În aceste călătorii standardizate, trebuie să ne purtăm precum Ulise: trebuie să ocolim regulile, să ne lăsam inteligența să conducă și să glumim cu destinul codat al mașinilor. De altfel, mașină vine de la farsă, vicleșug, complot, mașinație.


n + n Corsino

n+n Corsino sunt coregrafi și cercetători, interesați de cinetica peisajelor și a corpurilor. Lucrările lor care propun o abordare interdisciplinară și interactivă a coregrafiei au fost prezentate în toată lumea (Shanghai, Hong-Kong, Moscova, New Delhi, Seul, etc.). Din 2013, n+n Corsino conduc SCENE44, un spațiu european dedicat creației coregrafice și inovației digitale, cu sediul în Marsilia. Au colaborat cu Linotip – Centru Independent Coregrafic și CINETic pentru dezvoltarea aplicației mobile „Self Patterns”, proiect care a făcut parte din Sezonul România-Franța.

n+n Corsino cercetează domeniile generate de noile tehnologii, care dau naștere unor topologii transportabile, în cadrul cărora dansul se poate dezvolta și poate fi scris. Întâlnirea dintre artiști și aceste noi instrumente este posibilă și necesară. În constantă evoluție, tehnologia rezonează cu particularitatea dansului de a nu avea început sau sfârșit: primul gest nu există, iar ultimul gest – cu atât mai puțin.


Co-organizatori: Insitutul Francez, CINETic

Comentariile sunt închise.

Top