Investiţii pentru viitorul dumneavoastră
Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice"
Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

Matematica muzicii conștiente la CINETic

Matematica muzicii conștiente la CINETic

24 mai 2019 | CINETic – Sala Multifuncțională

Depășind cutuma instituțională a incompatibilității academice dintre nivelurile preununiversitar și cel universitar de invățământ, Școala Gimnazială Nr. 17 din Galați ne propune o colaborare inedită în cadrul Proiectului „Științescu”, intitulat Matematica muzicii conștiente.

Proiectul este susținut și finanțat de către Fundația Româno-Americană prin Fundația Comunitară Galați.
Acesta are ca intenție să contureze elevilor spiritul analitic, atitudinea ”out of the box”, enrichmentul prin activități interactive ce vizează legăturile evidente dintre sunet, vibrație, frecventă și starea materiei, legături regăsite in patternuri matematice.

Deoarece vinzualizarea spectrului sonor este mai ușor de decodat prin accesibilizare vizuală, CINETic a primit cu încântare propunerea de a face parte din acest proiect, prin susținerea unor ateliere în cadrul Laboratorului de interacțiune sunet lumină, pentru un grup de aproximativ 40 de copii.

Programul a inclus ateliere de sound design și efecte de sunet, compoziție de melodii din sunete propuse de copii, sonificarea imaginii, compoziție muzicală, tipuri de ritmuri, VICON, iar trainerii au fost atât specialiști CINETic, colaboratori, cât și studenți din cadrul masteratului de Tehnologii interactive pentru arte performative și media.

Comentariile sunt închise.

Top