Investiţii pentru viitorul dumneavoastră
Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice"
Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

Nu o lua personal

Nu o lua personal

Un performance despre eventualitatea emoțiilor | 1 noiembrie 2019 | 18:00 | CINETic – Sala Multifuncțională | Intrarea liberă

Nu o lua personal este un proiect care abordează tema somatizării într-o manieră artistică. Dansul contemporan, arta vizuală, muzica și tehnologia interactivă au fost aduse la un loc pentru a reda perspective asupra emoțiilor și felurilor în care reprimarea lor poate da naștere la comportamente incapacitante.

Vă invităm la o întâlnire cu inițiatoarea proiectului Irina Marinescu și cu Ștefan Damian, sound designer și doctorand în cadrul CINETic, în care vom discuta despre somatizare și despre cum a fost folosită tehnologia interactivă în cadrul spectacolului ”Nu o lua personal”, care are următoarele reprezentații pe 6 și 7 noiembrie la Muzeul Național de Artă Contemporană – https://bit.ly/2MqwIIW.

Pornind de la cercetări și observații făcute de Joseph LeDoux , Antonio Damasio, Henri Laborit și Daniel Goleman, vom vorbi despre cum poveștile despre somatizare au fost fi transformate în limbaj coregrafic și despre cum a fost valorificat sunetul interactiv în raport cu compoziția muzicală creată de Alexandros Raptis, despre programare, experiment și revelații mai mult sau mai puțin emoționale.

Întalnirile Nu o lua personal” sunt deschise tuturor celor interesați de somatizare, corp, dans contemporan, sound și tehnologie interactivă. Ele sunt gratuite. Vă rugam să vă anunțați prezența cu un mail pe adresa asociatia.developing.art@gmail.com.

Despre lectori

Ștefan Damian, sound designer, compozitor și audio programmer, predă sound design la câteva dintre programele masterale ale CINETic / UNATC, unde în prezent finalizează lucrarea de doctorat referitoare la interactivitate sonoră în mediul performativ. Anterior a absolvit masteratul MA Sonic Arts în cadrul SARC al Queen’s University Belfast, iar experiența sa profesională provine din variate proiecte muzicale, cinematografice și instalații sonore la care acesta a lucrat. Printre interesele sale se numără sinteza de sunet, spațializarea sonoră, interactivitate și muzică electroacustică.

Irina Marinescu s-a îndrăgostit iremediabil de dansul contemporan în 2009. De atunci a studiat diferite limbaje de dans și forme ale artelor performative, a conceput și coordonat proiecte culturale interdisciplinare precum Up Stairs,iar din 2017 este co-fondatoare a asociației Developing Art. Colaborează cu artiști din diferite domenii pentru a crea contexte în care ingredientele principale sunt conexiunile autentice, experimentul și emoțiile.

Nu o lua personal
Un performance despre eventualitatea emoțiilor
Concept și interpretare: Irina Marinescu
Scenografie: Alexandra Panaite
Visuals: EZA – Alina Ușurelu
Muzica: Alexandros Raptis
Sound design & interaction design: Ștefan Damian
Un proiect produs de Asociația Developing Art

Un proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Festivalul Vizual Amural, Centrul Național al Dansului București (CNDB), CESI (Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii), UNATC I.L.Caragiale prin CINETic (Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative), La Firul Ierbii – Centru pentru Dezbateri și Inițiative Civice, Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC)
Parteneri media: Modernism.ro, Feeder.ro, Gala Societății Civile

Comentariile sunt închise.

Top