Investiţii pentru viitorul dumneavoastră
Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice"
Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

STAD: Teatru pentru sănătate!

STAD: Teatru pentru sănătate!

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București și Centrul pentru Seniori al Municipiului București demarează acțiunea Teatru pentru sănătate!

Invitația se adresează seniorilor cu vârsta de peste 65 ani.

Această acțiune este derulată ca urmare a proiectului STAD (Social Transmission of Cognitive and Emotional States in the Care of Alzheimer’s Disease Patients) desfășurat în parteneriat cu KAVLI Institute for System Neuroscience, NTNU, Trondheim, Norvegia de UNATC „I. L. Caragiale” București, proiect care are ca obiectiv dezvoltarea metodelor de îngrijire paliativă pentru maladia Alzheimer, cu scopul de a crește calitatea vieții și a antrena memoria. Împreună nu propunem să observăm în această măsură interacțiunea socială oferă reziliență memorie


Participarea la acest studiu presupune:

• să participați la o sau mai multe sesiuni de interacțiune socială în cadrul căreia veți completa chestionare validate pentru evaluarea nivelului memoriei sau veți fi monitorizat EEG (electroencefalografie).

• fiecare sesiune durează 1 oră și 30 de minute și va avea loc la sediul UNATC (strada Tudor Arghezi 3b)

După participarea la studiu, veți fi informat cu privire la rezultatul la chestionarele și sarcinile de memorie, precum și la aspecte legate de manifestările maladiei Alzheimer. Pentru participarea la studiu veți fi recompensați cu bilete gratuite la un spectacol de teatru din cadrul instituțiilor partenere (UNATC „I. L. Caragiale”, Teatrul Național București sau Centrul Replika). Locurile și acestea sunt în măsura programării spectacolelor și a disponibilității programelor se vor face parteneri derulării acțiunilor.

Înscrieri la telefon: 0786. 980. 726.

De ce? – Se estimează că maladia Alzheimer afectează în România peste 200.000 de persoane, dar dintre aceștia sunt diagnosticați doar 10-15%.
Boala Alzheimer afectează profund calitatea vieții prin pierderea treptată a memoriei, declanșarea apației și a irascibilității.

Această boala nu are tratament in prezent. Detecția timpurie, îngrijirea paliativă și creșterea calității vieții sunt priorități indispensabile la acest moment.


Parteneri:
Centrul pentru seniori al Municipiului București, TNB Teatrul Național București I. L Caragiale, Centrul Replika

Comentariile sunt închise.

Top