Investiţii pentru viitorul dumneavoastră
Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice"
Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

PANEL: Competențe transdisciplinare în industriile creative

PANEL: Competențe transdisciplinare în industriile creative

Sâmbătă, 16 noiembrie 2019, ora 10:00 |  CINETic – Sala Multifuncțională (strada Tudor Arghezi 3B, intrarea prin parcarea TNB)

ACCESUL PUBLICULUI ESTE LIBER (în limita locurilor disponibile)

Domeniul industriilor creative este un domeniu economic prioritar la nivel european, fiind considerat a produce atât creștere economică cât și un nivel crescut de satisfacție și calitate a vieții.

Conform statisticilor din România, domeniul industriilor creative contribuie cu aproape 7 procente la PIB (http://www.imm.gov.ro/2017/05/18/grup-de-lucru-pentru-promovarea-economica-a-sectoarelor-culturale-si-creative/) și este unul dintre cele mai dinamice sectoare privind inițiativa antreprenorială în țara noastră.

În cadrul domeniilor industriilor creative la nivel național și internațional sunt reunite domenii artistice (cinematografie, artele spectacolului) interdisciplinare (arhitectură, design, producția de jocuri, curatoriat muzeal) sau preponderent tehnice (producția de software și domenii conexe).

Universitățile românești sunt în general specializate în domenii tehnice sau artistice, așadar în acest panel punem în discuție cum se poate maximiza potențialul educațional românesc în domeniul industriilor creative. În ce măsură sunt necesare competențe transversale tehnice și artistice pentru a avea un sector al industriilor creative competitiv la nivel global?

Industriile creative au una dintre cele mai ridicate rate ale valorii adăugate produse și fac parte din domeniul de specializare inteligentă (conform Miuți Ruxandra, Carată Andrei ”Potențialul de specializare inteligentă în domeniul industriilor creative”  2017), dezvoltarea acestora având un potențial de creștere semnificativ pentru economia românească. Cum putem maximaliza potențialul creativ românesc printr-o ofertă de competențe corelate cu stadiul de dezvoltare internațional?


INVITAȚI

MODERATOR: Prof.univ.dr. Dan Vasiliu | Director al Școlii Doctorale,
UNATC „I.L. Caragiale” București

Alex M. Dascalu | Managing Director
Founder Institute, București

Conf. univ. dr. Ioan Cristescu | Director
Muzeul Național al Literaturii Române, București

Prof. univ. dr. Nicolae Gheorghiță | Prorector
Universitatea Națională de Muzică, București

Arh. dr. Emil Ivănescu | Președinte
Ordinul Arhitecților București

Prof. univ. dr. Dinu Dumbrăvician
Universitatea Națională de Arte, București | Facultatea de Arte Decorative și Design, Departamentul Design

Comentariile sunt închise.

Top