Investiţii pentru viitorul dumneavoastră
Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice"
Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

Robots-in-Residence – performance hibrid

Robots-in-Residence – performance hibrid

27 aprilie 2021 | 18:00 | CINETic – online

URMĂREȘTE LIVE: AICI

Robots-in-Residence este parte a proiectului Generation A = Algorithmus, iar în cadrul rezidenței Robots-in-Residence, mai mulți roboți NAO au fost trimiși să viziteze diferite Goethe-Institute din Europa.

Robotul NAOmi a vizitat până acum Slovenia, Republica Cehă, Polonia și Bratislava, iar de la începutul lunii martie poposește în București, la CINETic UNATC.

În cadrul rezidenței din București, Cristina-Maria Misirgic, Maria Bucurenciu și Cristina Bodnarescu au programat robotul învățându-l noi abilități. Cele trei rezidente sunt studente UNATC la master Interactive Technologies for Performative and Media Art, Art of Game Design și Coregrafie.

Pe 27 aprilie 2021 vă invităm să vizionați online un performance om-robot ca rezultat al muncii depuse de cele trei participante la workshop-ul de la Cinetic.

Prin intermediul acestui performance hibrid om-robot, cele 3 rezidente prezintă două perspective diferite asupra robotului NAOmi – una în care NAOmi este percepută ca o prietenă și colegă de joacă, și una în care se ridică întrebări despre roboți și limitele etice ale acestora.

După performance va avea loc o discuție în limba engleză despre inteligența artificială și despre relația dintre om și robot. Ce a însemnat pentru cele trei studente experiența de a programa un robot și de a-l învăța lucruri caracteristice omului?

Proiectul este organizat de Goethe-Institut București, în parteneriat cu UNATC „I.L. Caragiale” prin Departamentul Cercetare-Dezvoltare-Inovare, CINETic și Departamentul de Animație & Interactivitate Digitală.

Cristina-Maria Misirgic, Maria Bucurenciu, Cristina Bodnarescu și NAOmi

Comentariile sunt închise.

Top